Откривање на посветена утре

Намалување на CO2 емисии

Добредојдовте на KleverCargo, каде иновацијата се среќава со одржливоста во светот на логистиката! Како дигитална платформа за размена на товари, ние не само го трансформираме начинот на движење на работите.

Нашата конечна цел е да создадеме позитивни промени за планетата. Дознајте како KleverCargo прави реална разлика во намалувањето на CO2 емисии и застапувањето на нултотна отпадност.

Придружете ни се
Откривање на посветена утре

Цели:
да се намали 117.395.750 кг CO2 до 2033 година

Целта е да се намалат најмалку 11.739.575 кг CO2 емисии годишно. Ова значи дека се стремиме да го намалиме 117.395.750 кг CO2 емисии во следните 10 години.

Како планираме да го постигнеме ова?

Да предположиме дека добиваме 10.000 корисници на претплата на годишна основа, и секој корисник има најмалку еден камион или помага во пополнувањето на еден камион до максимален капацитет.

Со платформата KleverCargo, овие корисници можат да оптимизираат своите маршрути, да намалат користење на хартија и да го прават тоа на силно оптимизиран код и сервери за максимална одржливост.

До 25% Помалку Празни Развози

До 25% Помалку Празни Развози

Нема повеќе неефикасни, празни развози. Со поврзувањето на прататели и превозници, KleverCargo помага во намалувањето на празните возила во патничкиот превоз на товари за до 25%. Ова значи помалку потрошена гориво и помалку емисии во атмосферата!

Опсег на датум (флексибилно време за зголемување на полните товари и намалување на трошоците и CO2)

Умни филтри (совпаѓање на возило и товар)

Мулти маршрути (планиран маршрут за LTL)

Зачувано: 92.100.000 кг CO2 до 2033 година.

Моќна и ефикасна технологија

Веруваме во искористувањето на моќта на технологијата за добро. Затоа KleverCargo функционира со моќен, модерен код на JavaScript со оптимизирана RAM капацитет.

Превод? Ние користиме зелени кодови кои помагаат во зачувување на повеќе серверски простор или енергија. Тоа е моќно, еколошки пријателски и неверојатно надежно.

Зачувано: 30280 кг CO2 до 2033 година.
Моќна и ефикасна технологија
Збогум, Папира, Здраво Дрвје

Збогум, Папира, Здраво Дрвје

KleverCargo дигитализира суштински документи во патничкиот превоз на товари, како CMR. Нашите корисници не само што ги оптимизираат процесите, туку и го спасуваат скапоценото дрво.

Секоја дигитализирана спогодба е чекор кон безхартиен, зелен иднина.

Зачувано: 25560 кг CO2 до 2033 година.

Садење на Дрвја за Секој Бизнис План

KleverCargo ги подтикнува корисниците да помогнат во обновувањето на исчистените области на Балканот со претплатата на Бизнис план. Двапати годишно, ги броиме вкупните купени Бизнис планови и садиме по едно дрво за секој од нив.

Ова е нашиот начин да се вратиме на животната средина и да обезбедиме зелена иднина за идните поколенија.

Зачувано: 25.200.000 кг CO2 до 2033 година.
Садење на Дрвја за Секој Бизнис План
75% од Нашиот Тим Избира Еколошки Превоз

75% од Нашиот Тим Избира Еколошки Превоз

На KleverCargo, одржливоста не е само моден збор; тоа е начин на живот. 75% од нашите посветени членови на тимот избираат велосипеди или јавен превоз за да стигнат на работа.

Го намалуваме сопствениот јагленов отпечаток и поставуваме пример за подобра одржлива иднина.

Зачувано: 39.910 кг CO2 до 2033 година.

Годишен Попуст за Сопствениците на Електрични Камиони

За секоја компанија која користи електрични камиони на нашата платформа, нудиме годишен попуст на нашите услуги.

Како знак на поддршка, овие корисници ќе бидат истакнати на KleverCargo платформата спроти не-еколошките корисници.

Сакаме да изразиме благодарност и да го признаеме обврската на нашите корисници за намалување на CO2 емисиите и поддршката на одржливост.

Годишен Попуст за Сопствениците на Електрични Камиони
Спремни сте да направите промени?

Спремни сте да направите промени?

Придружете ни се во револуционирањето на индустријата на превоз, истовремено намалувајќи ги CO2 емисиите. Заедно можеме да оставиме значителен влијание. Инвестирајте во KleverCargo денес за одржлива и печлива иднина. Да ги движиме работите напред!

Регистрација

Препознаен како значаен проект

KleverCargo е дел од WebSummit's Impact StartUp Programme 2023, кој собира стартапи кои оставаат позитивен влијание на нивните заедници, индустрии и екосистеми.

Спремни сте да направите промени?

Користиме колачиња за да ви обезбедиме оптимално искуство при користење на нашиот веб-сајт и да го подобриме вашето корисничко искуство. Со прифаќање на колачињата, потврдувате дека сте стари 16 години и ни давате согласност да собираме вашите лични податоци преку користењето на колачиња. За да дознаете повеќе за ова, посетете го нашиот Политика за колачиња. Со избирање на „Прифати“ на оваа банер, давате согласност за користење на сите колачиња, додека со кликање на „Поставки за колачиња“ можете да ги прилагодите функционалностите на колачињата во согласност со вашите предпочитанија.

Политика за колачиња

Користиме колачиња за да ви помогнеме да ефикасно се навигира и извршуваат одредени функции. Детални информации за сите колачиња ќе ги најдете под секоја категорија на согласност подолу. Колачињата што се категоризирани како 'Неопходни' се зачувани на вашиот прелистувач, бидејќи се суштински за овозможување на основните функции на сајтот. Исто така, користиме колачиња од трети страни кои ни помагаат да анализираме како го користите овој веб-сајт, ги зачувуваат вашите преференции и обезбедуваат содржина и реклами кои се релевантни за вас. Овие колачиња ќе бидат зачувани на вашиот прелистувач само со вашата претходна согласност. Можете да изберете да ги овозможите или оневозможите некои или сите овие колачиња, но оневозможувањето на некои од нив може да влијае на вашето прелистување.

Центар за приватностни преференции

Неопходни

Секогаш активни
Неопходните колачиња ни помагаат да направиме сајт користлив со овозможување на клучни функции како навигација на страниците и пристап до сигурни делови од сајтот. Овие колачиња се неопходни за правилната функционалност на сајтот.
Колаче: PHPSESSID
Домен: klevercargo.com
Траење: session
Опис: Ова колаче е вградено во PHP апликации. Колачето зачувува и идентификува уникатниот сесиски идентификатор на корисникот за да управува со сесиите на корисникот на веб-сајтот. Колачето е сесиско колаче и ќе биде избришано кога сите прелистувачки прозорци ќе бидат затворени.

Реклами

Колачињата за реклами се користат за обезбедување на посетителите со прилагодени реклами базирани на страните кои ги посетиле претходно и за анализирање на ефикасноста на кампањите за реклами.
Колаче: YSC
Домен: .youtube.com
Траење: session
Опис: YouTube го поставува ова колаче за да ги следи прегледите на вградените видеа на YouTube страници.
Колаче: VISITOR_INFO1_LIVE
Домен: .youtube.com
Траење: 6 months
Опис: YouTube го поставува ова колаче за да мери пропускливоста на опсегот на корисникот, одредувајќи дали корисникот користи ново или старо су интерфејс.
Колаче: yt-remote-connected-devices
Домен: youtube.com
Траење: never
Опис: YouTube го поставува ова колаче за да зачува поставките на видеата на корисникот со вградени YouTube видеа.
Колаче: yt-remote-device-id
Домен: youtube.com
Траење: never
Опис: YouTube го поставува ова колаче за да зачува поставките на видеата на корисникот со вградени YouTube видеа.
Колаче: test_cookie
Домен: .doubleclick.net
Траење: 15 minutes
Опис: doubleclick.net го поставува ова колаче за да одреди дали веб-прелистувачот на корисникот поддржува колачиња.
Колаче: ANONCHK
Домен: .c.clarity.ms
Траење: 10 minutes
Опис: Колачето ANONCHK, поставено од Bing, се користи за зачувување на сесиската идентификација на корисникот и проверка на кликовите на рекламите на пребарувачот Bing. Колачето помага во извештаевање и персонализација.
Колаче: MUID
Домен: .clarity.ms
Траење: 1 year 24 days
Опис: Bing го поставува ова колаче за да ги препознае уникатните веб-прелистувачи кои посетуваат Microsoft сајтови. Ова колаче се користи за рекламирање, анализа на сајтот и други операции.
Колаче: MUID
Домен: .bing.com
Траење: 1 year 24 days
Опис: Bing го поставува ова колаче за да ги препознае уникатните веб-прелистувачи кои посетуваат Microsoft сајтови. Ова колаче се користи за рекламирање, анализа на сајтот и други операции.

Аналитика

Аналитичките колачиња се користат за разбирање на начинот на интеракција на посетителите со сајтот. Овие колачиња помагаат во обезбедување на информации за метриките како бројот на посетители, стапката на одбивање, изворот на сообраќање, итн.
Колаче: CLID
Домен: www.clarity.ms
Траење: 1 year
Опис: Microsoft Clarity го поставува ова колаче за да зачува информации за начинот на интеракција на посетителите со веб-сајтот. Колачето помага во обезбедување на извештај за анализа. Колекцијата на податоци вклучува број на посетители, каде посетиле на веб-сајтот и кои страници ги посетиле.
Колаче: _clck
Домен: .klevercargo.com
Траење: 1 year
Опис: Microsoft Clarity го поставува ова колаче за да ги задржи Clarity идентификациониот број на корисникот и поставките кои се ексклузивни за тој веб-сајт. Ова обезбедува дека дејствата предземени при последните посети на истиот веб-сајт ќе бидат поврзани со истиот идентификационен број на корисникот.
Колаче: _clsk
Домен: .klevercargo.com
Траење: 1 day
Опис: Microsoft Clarity го поставува ова колаче за зачувување и консолидација на прегледите на страници на корисникот во еден сесиски запис.
Колаче: SM
Домен: .c.clarity.ms
Траење: session
Опис: Microsoft Clarity колачето го поставува ова колаче за синхронизација на MUID преку Microsoft домените.
Колаче: MR
Домен: .c.bing.com
Траење: 7 days
Опис: Ова колаче, поставено од Bing, се користи за собирање на информации за корисниците во цели на анализа.
Колаче: MR
Домен: .c.clarity.ms
Траење: 7 days
Опис: Ова колаче, поставено од Bing, се користи за собирање на информации за корисниците во цели на анализа.
Колаче: CONSENT
Домен: .youtube.com
Траење: .youtube.com
Опис: YouTube го поставува ова колаче преку вградените YouTube видеа и регистрира анонимни статистички податоци.

Перформанси

Колачињата за перформанси се користат за разбирање и анализа на клучните перформанси индекси на сајтот, што помага во обезбедување на подобро корисничко искуство за посетителите.
Колаче: SRM_B
Домен: .c.bing.com
Траење: 1 year 24 days
Опис: Користено од Microsoft Advertising како уникатен идентификационен број за посетители.

Некласифицирани

Некласифицираните колачиња се колачиња кои сме во процес на класификација, заедно со доставувачите на индивидуалните колачиња.
Колаче: VISITOR_PRIVACY_METADATA
Домен: .youtube.com
Траење: 6 months
Опис: Нема опис.

Барање за претплата на Премиум план

Испратете упит и нашиот тим ќе ве контактира

Грешка

Се случи нешто неправилно и вашата порака не може да стигне до нас. Ве молиме, вратете се на формата и се уверете дека сте ги пополниле сите барани информации.

Грешка

Се појави неочекувана грешка, ве молиме контактирајте го нашиот сопорт.